Charles Leclerc: “Ik ben ongeduldig maar ik heb geleerd om te wachten”

Ferrari-rijder Charles Leclerc staat gekend voor zijn enthousiasme maar ook voor het zelfkritisch zijn. Leclerc is echter ook ongeduldig, al heeft hij de voorbije jaren wel geleerd om geduldiger te zijn.


Toen Leclerc twee jaar geleden de overstap van Sauber naar Ferrari leek het een droomtransfer die de jonge Leclerc snel richting titelkansen zou brengen. Vandaag de dag bevindt Ferrari zich echter in een moeilijke situatie maar Leclerc beseft meer dan ooit dat hij geduldig moet zijn.

“Ik ben niet iemand die veel naar het verleden kijkt,” aldus Leclerc in een video voor Armani waarvan hij ambassadeur is.

“Iedere keer als ik een fout maak bekijk ik het als iets positief. Ik ben er zeker van dat ik eruit zal leren en een beter persoon wordt.”

Leclerc zal dit jaar aan zijn vierde seizoen in de Formule 1 beginnen. Als rijder maar ook als persoon is hij de voorbije jaren enorm gegroeid, ook al is hij nog steeds maar 23 jaar oud.

“Ik zou zeggen dat ik van nature ongeduldig ben maar ik heb geleerd om te wachten,” aldus de Ferrari-rijder.

“Ik hou ervan dat de dingen erg precies zijn, zeker op professioneel vlak. Ik heb steeds mijn eigen keuzes gemaakt, omringd door de mensen die ik vertrouw, en we hebben samen de keuzes gemaakt.”

“Toen me werd gevraagd om meer een showman te zijn, dan veranderde ik niet. Ik ben wie ik ben en ik zou niets anders willen, dus ja, ik ben mezelf.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}