Lewis Hamilton: “Ik stop met de F1 als de sport me geen glimlach meer bezorgt”

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton is van mening dat hij de Formule 1 waarschijnlijk zal verlaten wanneer hij niet meer met een glimlach de garage uitrijdt en de baan op gaat.


Volgens Hamilton is het erg belangrijk dat je in je leven doet wat je graag doet en die regel geldt volgens hem ook voor hemzelf en de Formule 1.

“Je moet je passie zien te vinden en wat je graag doet. Wat mezelf betreft was er een moment waarop alles gewoonweg te serieus werd,” vertelde Hamilton tijdens een ‘Formula for Success’ podcast.

Hamilton verwijst daarmee naar zijn interesses naast de Formule 1 die hem tevens in staat stelden om op mentaal vlak even af te kunnen schakelen van de Formule 1.

“We hebben slechts één leven. We moeten genieten van wat we doen. Je moet iedere dag geluk zien te vinden in wat je doet en ik denk dat dit voor mij persoonlijk momenteel erg belangrijk is.”

“Ik bevind me momenteel in een erg competitieve omgeving maar wanneer ik in de wagen stap, mijn vizier naar beneden doe, het team de wagen start en ik de garage verlaat dan heb ik een enorm grote glimlach op mijn gezicht. Zelfs vandaag, na al die jaren racen is dat nog steeds het geval.”

Hamilton beleeft vandaag naar eigen zeggen nog veel plezier aan de Formule 1, de dag dat dit niet meer het geval is zal hij afscheid nemen van de sport.

“Als er een dag is waarop dat niet meer het geval is, wanneer ik die glimlach niet meer heb, dan weet ik dat het voor mij gedaan is en dat ik iets anders moet doen.”

“Het is niet omdat je in iets goed bent, dat je daarin succesvol bent, dat betekent niet dat je ook iets anders kan doen. Ik probeer dan ook andere dingen te vinden waardoor ik gepassioneerd ben.”

Ondanks zijn record aantal overwinningen blijft Hamilton nog steeds enorm genieten van de overwinningen die hij behaalt en dat goed gevoel duurt volgens hem ook langer dan hij had verwacht.

“Ik ben iemand die het altijd gehaat heeft om te verliezen,” aldus Hamilton. “Ik hou ervan om als eerste over de finish te rijden en het geluk en blije gevoel dat ik daaruit haal blijft veel langer dan vroeger hangen.”

Het ziet er dus niet meteen naar uit dat Hamilton de Formule 1 snel de rug wil toekeren, al is het des te opvallender dat de contractbesprekingen met Mercedes maar blijven aanslepen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print