Nieuwe burgemeester Rio de Janeiro: “Er komt geen nieuw F1-circuit”

De controversiële plannen om een F1-circuit te bouwen vlakbij Rio de Janeiro worden opgeborgen.


Enkele maanden geleden doken er berichten op dat de Formule 1 plannen had om in samenspraak met de Braziliaanse stad Rio de Janeiro een nieuw F1-circuit te bouwen. Die plannen waren meteen controversieel omdat er ongeveer 160 hectare regenwoud ten weste van de stad zou verdwijnen.

Op sociale media werden de Formule 1 en de F1-teams bestookt met berichten en opgeroepen om zich te verzetten tegen de plannen. Verschillende milieubewegingen verzetten zich eveneens tegen het project.

Zo’n anderhalve maand geleden raakte vervolgens bekend dat de Formule 1 het contract met het Interlagos-circuit in São Paulo verlengde tot 2025. Dat leek meteen ook een teken aan de wand voor de plannen om in Rio de Janeiro op korte termijn een F1-race te kunnen organiseren.

Sinds 1 januari heeft Rio de Janeiro een nieuwe burgemeester: Eduardo Paes. Paes liet weten een streek te trekken door het project dat zijn voorganger, Marcello Crivella, samen met Braziliaans president Jair Bolsonaro trachtte te verwezenlijken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022