Hamilton en Mercedes moeten nog enige tijd wachten op resultaten onderzoek naar seizoensfinale in Abu Dhabi

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De FIA is haar onderzoek naar de gebeurtenissen tijdens de GP van Abu Dhabi, de laatste race van het F1-seizoen 2021, begonnen. In de loop van februari en maart mogen we ons aan de bevindingen van het onderzoek verwachten.

Tijdens de GP van Abu Dhabi leek Lewis Hamilton lange tijd op weg naar de overwinning en zijn achtste wereldtitel. Een crash van Nicholas Latifi, alsook de daaropvolgende safety car, zorgden er echter voor dat niet Hamilton maar wel Max Verstappen wereldkampioen werd.

Tijdens de bewuste safety car-fase werden enkele opmerkelijke beslissingen genomen, waaronder het herstarten van de race in de allerlaatste ronde en het slechts beperkt laten ‘ontdubbelen’ van de wagens, namelijk alleen de wagens tussen raceleider Lewis Hamilton en Max Verstappen die tweede reed.

Na afloop van de race diende Mercedes twee protesten in maar beide protesten werden verworpen. De FIA liet echter verstaan dat een doorgedreven analyse van de gebeurtenissen en genomen beslissingen zou volgen.

Het doorgedreven onderzoek is ondertussen volop aan de gang, zo liet de FIA vandaag weten. Het onderzoek vindt plaats onder het toezicht van de nieuwe FIA-president Mohammed Ben Sulayem.

“Op 19 januari zal een punt op de agenda van het Sporting Advisory Committee gewijd zijn aan het gebruik van de safety car,” zo luidt het in een mededeling. “De volgende stap zal een gedeelde discussie met al de F1-piloten zijn.”

“De uitkomst van de gedetailleerde analyse zal in februari aan de F1 Commissie gepresenteerd worden en de uiteindelijke beslissingen zullen op 18 maart door de World Motor Sport Council in Bahrein aangekondigd worden.”

Hamilton en Mercedes zullen dus nog geduld moeten oefenen. Volgens diverse geruchten zou Hamilton op basis van de resultaten van het onderzoek bepalen of hij in de Formule 1 zal blijven. In februari vindt echter al de eerste F1-test in Barcelona plaats.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023