Hamilton geniet: “Dit is racen!’

Lewis Hamilton heeft een spannende editie van de GP van Spanje gewonnen. De Brit wist af te rekenen met Sebastian Vettel in de Ferrari, waardoor hij de strijd tussen beide wereldkampioenen nog wat spannender maakt.

Lewis Hamilton startte de GP van Spanje van op de eerste plaats, maar werd meteen te grazen genomen door zijn grootste concurrent voor de titel, Sebastian Vettel. Het duo was gedurende de eerste stint slechts enkele seconden van elkaar verwijderd. Terwijl Vettel vroeg de pits binnen kwam, bleef Hamilton op de baan voor een andere strategie.

De strategie van Mercedes bleek de juiste, aangezien Hamilton in de laatste stint Vettel wist in te halen in de eerste bocht, nadat ze eerder elkaar raakten nadat Vettel de pitstraat verliet.

“Het team heeft uitstekend werk geleverd”, klonk het bij Hamilton op het podium. “Dat is hoe racen hoort te zijn, zo dicht bij elkaar. Sebastian was erg dichtbij, erg snel. Het team had het bij het rechte eind met de strategie.”

“Ik weet niet goed wat er verkeerd ging bij de start. Ik moet met mijn mensen samenzitten, omdat het niet goed genoeg was. Ik dacht dat ik alles goed deed, maar ik had wat wielspin.”

Verder liet Hamilton verstaan dat hij ervan houdt om zo te racen tegen Vettel: “Ik zou het voor geen geld van de wereld willen veranderen.”

Hamilton staat met deze overwinning nu zes punten achter op Vettel, die nog steeds leider is in het kampioenschap.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer