Vettel moet tevreden zijn met tweede plaats: “We hebben alles geprobeerd”

Sebastian Vettel kende een erg goede start en even leek het alsof Vettel en Ferrari richting de overwinning zouden rijden. We kregen echter een intense strijd voor de overwinning tussen Vettel en Hamilton, waarbij de Brit uiteindelijk mocht zegevieren.

“Ik maakte een zeer goede start maar ik denk dat Hamilton en ik meteen wielspin hadden,” blikt Vettel terug op zijn start. “Vervolgens kon ik wat terrein winnen op hem, waarover ik uiteraard zeer tevreden was. De aanloop naar de eerste bocht was redelijk lang maar ik slaagde erin om voorop te blijven.”

“Ik had vervolgens een goed ritme. Lewis bleef overduidelijk langer buiten dan mij, hij deed het tegenovergestelde en schaduwde de strategie. Ik wist dan ook dat het einde van de race uiteindelijk cruciaal zou worden.”

De tweede reeks pitstops bleek echter cruciaal te zijn. Hamilton pitte tijdens de virtuele safety car, terwijl Vettel dat pas deed toen de virtuele safety car net was opgeheven.

“Vervolgens kwam hij uit de pitlane en ik was eigenlijk verrast dat het zo close was. Ik probeerde om zo laat mogelijk te remmen richting de eerste bocht. Ik blokkeerde de wagen en ik heb eigenlijk geen idee of we elkaar geraakt hebben. Ik slaagde erin om voorop te blijven, het was echt close.”

“Ik deed al het mogelijke om voorop te blijven. Ik kende een beetje geluk omdat de wagen voor mij me gedurende verschillende ronde wat op sleeptouw nam. Vervolgens reed ik alleen en kwam Lewis me voorbijgevlogen.”

“Het was echt jammer aangezien we probeerden om te winnen maar hij heeft het enorm goed gedaan. Wij probeerden alles wat we konden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print