Hamilton hield de formule 1 bijna voor bekeken

McLaren-rijder Lewis Hamilton wilde in 2009 bijna een einde stellen aan zijn carrière in de Formule 1. De Britse rijder werd toen betrapt op een leugen waarbij hij voordeel zou halen op de tegenstanders.
Vorig seizoen speelde Lewis Hamilton het spel niet al te zuiver tijdens de Grand Prix van Australië. Hamilton beloog destijds de stewards maar deze konden op hun beurt het absolute tegendeel aantonen.

Op een zeker ogenblik diende de Safety Car uit te rijden en geweten is dat de rijders dan niet mogen inhalen. Teammanager Dave Ryan gaf Hamilton toen de opdracht om Jarno Trulli te laten inhalen en dat gebeurde dan ook. McLaren diende echter niet veel later zelf klacht in en wilde dat de stewards Trulli gingen bestraffen.

Tijdens een samenkomst verklaarde Hamilton dat Trulli hem zelf zou hebben ingehaald en dat daartoe geen reden zou zijn geweest. Vervolgens gingen de stewards de teamradio herbeluisteren en kwam men tot de conclusie dat zowel McLaren als Hamilton hen aan het belazeren waren. McLaren was blijkbaar haar schandaal van 2007 al helemaal vergeten terwijl Hamilton zijn oprechte spijt betuigde in een officiële persmededeling. De Brit zou er zodanig mee hebben ingezeten dat hij er zelfs even aan dacht om zijn helm aan de wilgen te hangen.

“We kregen het hard te verduren nadat ons voorval had plaatsgevonden. Gelukkig steunden mijn familie en fans me destijds enorm door me brieven te sturen en met me te spreken. Ik maakte een fout maar men gaf mij duidelijk een tweede kans. Ik liep regelmatig een kamer binnen met een slecht gevoel omdat er veel andere mensen aanwezig waren. Ik geef namelijk veel aandacht aan hetgeen de mensen van me verwachten en daarin schaadde ik hun vertrouwen. Ik wilde het team zelfs verlaten en aangezien ik niet wilde overstappen zou ik simpelweg helemaal gestopt zijn.”

“Ik wil me nooit meer in dezelfde situatie bevinden. Wat in de toekomst zal gebeuren kan ik ook niet weten maar ik zal sowieso altijd van de sport blijven houden. Ik wil blijven winnen en dat op een eerlijke manier. Het is zoals je hand op een hond leggen en dan gebeten worden. Je zal die hand geen tweede keer leggen want je kent het gevolg al. Ik wil niet nog eens vals spelen en ik weet heel zeker dat ik dat dus ook nooit meer zal doen. Ik voel me terug thuis in de Formule 1 en dat gevoel is geweldig aangezien dit mijn droom altijd al is geweest”, aldus Lewis Hamilton
a:0:{}
Bij de renstal Williams diende men gisteren genoegen te namen met het behalen van slechts één punt. Rubens Barrichella eindigde namelijk als tiende.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023