Mercedes GP: vooruitblik en verwachtingen voor GP van Bahrein

Bij de renstal Mercedes GP verklaarden Ross Brawn, Michael Schumacher, Nico Rosberg en Norbert Haug wat de verwachtingen zijn naar de Grand Prix van Bahrein toe. Hieronder hun reacties.
Norbert Haug: “Als voorbereiding naar het nieuwe seizoen toe hebben we maar liefst 6300 kilometer kunnen afleggen gedurende de voorafgaande tests. We staan op dit ogenblik nog niet waar we hadden verwacht te staan en daarom denk ik niet dat we gedurende de eerste races al als favoriet uit de hoek zullen komen. Onze doelstelling is om in 2010 wel races te winnen en om opnieuw om de titel te strijden. Onze rijders zijn er dan ook helemaal klaar voor”, aldus Mercedes Motorsport directeur Haug.

Ross Brawn: “Iedereen binnen het team heeft enorm weten bij te dragen tijdens de winterstop. Voor het eerst in 55 jaar is Mercedes weer actief in de Formule 1 en dat dan nog meteen als regerende wereldkampioen. Onze wagen werd aan een streng programma onderworpen wat het testen betreft. Toch is het resultaat niet helemaal zoals we hadden verwacht maar we blijven hard verder werken om onze doelstellingen toch maar te verwezenlijken. Voor de supporters zal dit zeker en vast een prachtig seizoen worden aangezien de sport veel getalenteerde rijders kent. De gevechten tussen de teams en rijders zullen hevig zijn maar dat is altijd ten goede van de sport”, aldus technisch directeur Brawn.

Michael Schumacher: “Eindelijk kan het seizoen beginnen! Ik voel me als een kind dat Kerstmis weldra gaat beleven. Eigenlijk is het raar dat ik terug ben want enkele maanden geleden zou ik ieder aanbod nog hebben afgewezen. Soms veranderen dingen en zorgen omstandigheden ervoor dat plots alles anders zal zijn. Ik voel me nu terug fitter en frisser dan de voorbije jaren want zowel psychologisch als fysiek ben ik weer goed voorbereid. Mijn energie is helemaal terug want in 2006 was mijn batterij letterlijk helemaal leeg. Ik ben klaar voor de uitdaging, klaar voor de competitie in de F1. Voor voorspellingen is het nu nog te vroeg want de wintertests op zich betekenen niet veel. In Barcelona is wel gebleken dat het team veel potentieel heeft. Tijdens openingsrace gebruiken we al enkele nieuwe onderdelen en die zouden de wagen nog sneller moeten maken. Het is belangrijk telkens vooraan te eindigen en dat zal vast het geval zijn”, aldus Mercedes-rijder Schumacher.

Nico Rosberg: “Het opbouwen van een nieuw team is altijd een uitdaging op zich. Voor mij persoonlijk is alles en iedereen er nieuw dus moest ik even wennen aan de situatie. Iedereen liet me duidelijk verstaan dat ik zeer welkom ben en ik voel me dus al helemaal thuis op dit ogenblik. Onze wintertests verliepen vrij goed maar we moesten toch wel even op zoek om de juiste richting te vinden. We hebben de weg gevonden en er is voldoende potentieel om het maximum uit onze wagen te halen. We hebben op hoog niveau kunnen testen en alles verliep positief. Er zijn nog enkele upgrades voor de wagen op komst en in Bahrein zou de wagen nog sneller moeten zijn. Ik geniet altijd van de race in Bahrein en ik verwacht dat we er een goede start van het seizoen zullen kennen”, aldus Mercedes-rijder Rosberg.
a:0:{}
Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher trok gisteren het reglement in twijfel nadat hij in Bahrein als zesde over de finish kwam.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}