Pitstops worden in recordtempo uitgevoerd

Eerder liet men bij Williams al verstaan dat een pitstop in 2010 slechts drie seconden in beslag zou nemen. Bij Red Bull slaagde men er alvast in om onder de twee seconden te duiken.
Tijdens iedere wintertest worden uiteraard de pitstops nog eens grondig getest. Aangezien bijtanken vanaf dit seizoen verboden is zouden de pitstops aanzienlijk minder tijd in beslag gaan nemen. Bij Williams liet men al vrij snel verstaan dat men erin geslaagd was de banden te vervangen in ongeveer drie seconden.

Red Bull-teambaas Christian Horner verklaarde zopas dat zijn renstal een nieuw record kon laten noteren. Bij Red Bull voerde men namelijk een pitstop uit in 1,8 seconden.

“We zijn erin geslaagd onze pitstops nog sneller uit te voeren en om onder de twee seconden te duiken. Onze mensen hebben enorm getraind gedurende de winterstop en doorheen het seizoen zijn ze dan ook allemaal zeer belangrijk. Ze zijn lichter en fitter geworden. Bij Red Bull is men dan ook altijd al snel geweest”, aldus Christian Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}