Hamilton kan motor-joker niet gebruiken in Brazilië

Martin Whitmarsh heeft laten weten dat men bij McLaren toch nog wel wat zorgen om het hoofd heeft. Hij verwijst daarmee naar de opgave van Heikki Kovalainen in China. Kovalainen diende daar op te geven met een pneumatisch probleem. Aangezien Hamilton zijn joker niet in de laatste race kan inzetten en dus geen motorwissel zonder bestraffing kan invoeren kan dat voor problemen zorgen.

Hamilton heeft voor alle duidelijkheid nog geen gebruik gemaakt van zijn joker. Elke rijder mag één keer per seizoen zijn motor wisselen zonder bestraffing. Er is echter een uitzondering en dat is dat men de joker niet kan inzetten in het weekend van de laatste GP. Whitmarsh geeft ook toe dat de versnellingsbak niet mag worden vervangen en dat daar het probleem van Kovalainen in China net lag.

Felipe Massa zal zeer tevreden zijn met dit nieuws want voor hem is op dit ogenblik alle hulp welkom. Mechanische pech is volgens vele insiders dan ook net het punt waar men bij Ferrari op zit te wachten. Indien Hamilton zou uitvallen en Massa kampioen zou worden zullen de fans van Massa zeker en vast uit de bol gaan. Een Braziliaan die de titel behaalt in Brazilie. Hij zal dan ook de eerste kampioen uit Brazilie zijn sinds wijlen Ayrton Senna da Silva.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen