Hamilton sneller door nieuwe achtervleugel?

Lewis Hamilton zette in de tweede oefensessie de snelste tijd neer. Het geheime wapen: een nieuwe achtervleugel. De wereldkampioen van 2008 denkt dat ze in Abu Dhabi hun meest competitieve race sinds maanden zal kennen.

Hamilton maakt nog steeds kans op de titel, maar hij moet hopen dat de rest een zeer catastrofale race rijdt en dat hij zelf ook nog met de zege gaat lopen. Een zeer moeilijke taak dus, maar als hij niet kan winnen is de kans sowieso al onbestaande.

“Ik ben echt gelukkig met dit tempo.” reageerde de Brit gisteren. “We waren al een hele tijd aan het hopen dat we de achtervleugel konden verbeteren. In Suzuka werkte de nieuwe versie niet en daarom konden wij hem niet gebruiken.”

“We wisten dat het ontwerp het potentieel had en nu is dat er eindelijk uit gekomen. De wagen voelde goed aan vandaag en ik heb nu het volledige vertrouwen in mijn wagen.”

McLaren mag dan snel zijn, maar dat waren ze heel het seizoen al. Toch behaalden ze samen met Ferrari maar vier poles tegen de veertien van Red Bull. Ook weten we van dit seizoen dat de kwalificaties niet gelijk zijn aan de race.

“Natuurlijk hoop ik nog op de titel. Ik zal mijzelf voor 120% geven. De wagen is over het algemeen snel. De kwalificaties worden nog wel moeilijk. De Red Bulls kunnen wel eens een halve seconde voorsprong hebben, maar dat is minder dan vroeger.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed