Hamilton vreest dat upgrade van Mercedes niet zal volstaan om achterstand tegen Britse GP in te halen

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zit er ook op het circuit van Silverstone een Red Bull-overwinning aan te komen? Na twee gewonnen thuisraces voor Red Bull en Max Verstappen ziet Lewis Hamilton ook zijn eigen thuisrace immers somber in.

Mercedes is duidelijk op achtervolgen aangewezen en bevindt zich in een situatie waarin het al jarenlang niet meer verkeerde. Hamilton zakt naar Silverstone af met een achterstand van 32 punten maar erger is dat hij vreest dat het snelheidsverschil tussen Mercedes en Red Bull ook tegen die race nog te groot zal zijn.

“De voorbije races waren moeilijk en Max lijkt gewoon zonder problemen door te gaan, er is weinig dat ik eraan kan doen,” vertelde Hamilton na de Oostenrijkse GP.

Het lijkt alsof het feit dat Red Bull voluit blijft gaan met upgrades, en Mercedes dat er veel minder heeft, de kloof alleen nog maar doet vergroten.

“We hebben een beetje aan upgrades voor de Britse GP maar het gaat de kloof niet voldoende kunnen dichten. We hebben dan ook nog heel wat werk te doen.”

Meer dan ooit tevoren zet ook Hamilton zelf alles op alles om de kloof met Red Bull en Verstappen te dichten. De zevenvoudig wereldkampioen kruipt daarvoor zelfs in de F1-simulator van Mercedes, een werkje waarvan algemeen geweten is dat hij dat niet graag doet.

“Ik hoop echt dat het tijdens mijn thuisrace anders zal zijn,” aldus Hamilton. “Maar als je kijkt naar hun wagen, die lijkt op rails te rijden.”

“We hebben de voorbije twee weken echt alles gegeven. Ik ben iedere week naar de fabriek geweest om zoveel mogelijk performance uit de wagen te kunnen halen.”

“Onze wagen presteerde in Oostenrijk om de één of de andere reden gewoonweg niet goed. Ik hoop dat het de komende races beter zal gaan.”