Hamilton: “We gaan dit seizoen nog vreemde dingen zien”

Volgens Lewis Hamilton is Ferrari Mercedes voorbijgestoken op het vlak van prestaties. Tegelijkertijd verwacht de Brit dat er dit seizoen nog vreemde dingen zullen gebeuren, vooral wat de motoren betreft.


“Ik denk dat Mercedes vorig jaar over de beste wagen beschikte en het best haar job had gedaan. Momenteel is het echter niet zo dat we altijd outperformen en het is ook allemaal erg close,” aldus Hamilton. “Je hebt de Red Bulls die zich nu en dan mengen in de strijd. Ferrari is tot dusver het meest consistente team maar er zijn nog heel wat races op komst.”

Dit seizoen mogen de rijders slechts drie exemplaren van de power unit gebruiken. Heel wat rijders namen tijdens het raceweekend in Canada hun tweede exemplaar in gebruik. Bij Mercedes werd de geplande introductie van de verbeterde power unit in laatste instantie geannuleerd omwille van ‘kwaliteitsproblemen’. Hamilton is alvast geen voorstander van zo weinig motoren tijdens een seizoen van 21 races.

“De motoren hebben een lange weg af te leggen. Er gaan nog heel wat dingen plots gebeuren,” vat Hamilton de motorsituatie dit seizoen samen.

Hamilton gelooft echter dat Mercedes erin zal slagen om ongeschonden doorheen het seizoen te geraken.

“Ik geloof nog steeds dat we kunnen winnen. Ik heb het volledige vertrouwen in mijn jongens,” aldus Hamilton. “Het is zoals het moment in iedere sport en in de bedrijfswereld. Wanneer je bijvoorbeeld in het tennis over het net denkt en denkt dat je gaat verliezen dan is het al te laat. Het maakt dan ook niet uit waar ik op de grid start, ik kijk niet naar andere rijders om vervolgens te zeggen ‘oh, ik ga daarvan misschien verliezen’.”

“Ik denk altijd, ‘hoe kan ik hem verslaan? Hoe kan ik beter zijn?’ Dat ga ik blijven doen,” besluit Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023