Hamilton zal niet inhouden bij de start

Mclaren rijder Lewis Hamilton heeft gezegd dat hij meteen voor de leiding zal gaan bij de start van de race. Hij zal wel opletten dat hij teammaat Alonso, die op de pole vertrekt, er niet afrijdt.

"Als ik een betere start heb en ik zie dat ik een kans heb om in te halen dan zal ik me niet inhouden, maar ik ga geen onnodige risico’s nemen waardoor we beide uitvallen. Het is een hele lange race en ik heb het gevoel dat we een goede strategie hebben. We kunnen hier een 1-2 halen, dus we moeten ons verstand er bij houden."

Ook denkt hij dat Mclaren nog met beide rijders zal spreken om een blamage te vermijden.

"Het team zal nog met ons spreken voor de race, maar we zijn professioneel. We hebben respect voor elkaar. We zijn teammaten en we willen goed werk leveren voor het team, maar we willen zelf ook graag winnen. We zullen wel iets minder agressief in de bocht gaan dan wanneer we er naartoe rijden met een Ferrari voor ons. We zullen zien wat er gebeurt. We hebben een andere pitstopstrategie en een zelfde snelheid. Het is moeilijk te voorspellen hoe snel de wagen morgen zal zijn."

 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner