Haug ontkent mogelijk vertrek van Alonso

De strijd binnen het team is voor elke piloot de belangrijkste die er is. Zeker bij Mclaren, waar 2 van de meest getalenteerde rijders van dit seizoen tegen elkaar strijden voor het wereldkampioenschap. Dit weekend liep de spanning tussen beide hoog op en ontstonden er geruchten omtrent een mogelijk vertrek van Alonso.

Sportbaas bij Mercedes Norbert Haug ontkent met klem deze geruchten. Hij deed dit in een interview met "Bild-Zeitung".

"Fernando heeft ons nadrukkelijk gezegd dat hij wil blijven. Van buiten af wordt er druk gespeculeerd maar hij wil bij ons rijden en we hebben een geldig contract."

Ook een botsing tussen beide toprijders op het circuit ziet Haug niet gebeuren.

"Fernando en Lewis weten dat het steeds om hun eigen punten gaat en zonder voor- of achterwiel rijdt de wagen niet meer zo goed. We zullen intern alles opklaren in alle openheid en als het nodig is met de nodige striktheid. Er zijn nog goede gesprekken geweest met beide piloten in Boedapest maar we zullen voor de GP in Istanbul nog samenzitten om alles rustig op te lossen."

"Ik wil de situatie niet mooier laten lijken dan ze is maar we zullen alle spanningen terug onder controle krijgen. Het is niet nodig dat Alonso en Hamilton terug zoals aan het begin van het seizoen samen Playstation gaan spelen maar er moet intern respect komen tegen over elkaar. Ze moeten elkaar niet sympathiek vinden maar de piloten moet elkaar respecteren en daar moeten wij voor zorgen."