Haug: "Onze piloten mogen elkaar aanvallen"

Na de GP van Monaco ontstond er heel wat commotie in de paddock en in de pers. McLaren zou teamorders gebruikt hebben en de FIA had een onderzoek gestart. Enkele dagen later volgde een mededeling van de FIA waarin werd gezegd dat McLaren geen teamorders had gebruikt tijdens de GP van Monaco en dat er ook geen sancties zouden volgen.

Norbert Haug springt de conclusie van de FIA bij en zegt dat bij McLaren beide rijders voor de overwinning mogen gaan en dat ze dus onderling met elkaar mogen strijden voor positie.

"Wanneer je voor ons rijdt ben je vrij om te racen," aldus Haug, motorsportbaas bij Mercedes. "We zouden maar al te blij zijn mocht Lewis winnen."

Ook Ron Dennis van McLaren beweert dat beide rijders er voluit voor mogen gaan en niet worden tegengehouden door teamorders of dergelijke.

"We zullen nooit één rijder bevoordelen, wie er ook voor ons mag rijden. We hebben het nooit gedaan en we zullen het ook nooit doen," zei Ron Dennis. "Als je deel uitmaakt van dit team, dan hebben beide rijders dezelfde kans om te racen en dit gedurende de meerderheid van de races. Monaco is echter een uitzondering."