Heidfeld vreesde zijn zitje bij BMW te verliezen

Nick Heidfeld geeft toe dat hij in 2008 regelmatig vreesde voor zijn zitje bij BMW. De Duitse rijder beweert dat hij zich bewust geen kopzorgen wilde maken want dat is het laatste dat een F1-rijder zich kan veroorloven. Heidfeld, op dit ogenblik 31, is al gedurende negen jaar actief in de F1 maar wist nog nooit te winnen en daar moet dus verandering in komen.

In 2008 stak teammaat Robert Kubica aanzienelijk boven hem uit en weet bovendien een zege te behalen. Heidfeld verdwijnt steeds vaker naar de achtergrond en dreigt aan het einde van het seizoen zelfs zijn zitje te verliezen. De hoogste tijd dus om zich te herpakken.

"Op sommige momenten was ik zelf niet meer zeker van mijn zitje bij BMW maar ik maakte mezelf geen zorgen. Ik ben niet gaan panikeren en ben altijd van mening geweest dat ik in de F1 zou kunnen blijven. Een F1-rijder kan zich zeker en vast geen kopzorgen veroorloven en daarom ben ik simpelweg op zoek gegaan naar verbeteringen. Aan het einde van het seizoen wist ik opnieuw beter te presteren en kon ik beter met de wagen overweg. Wat 2009 betreft kan ik enkel zeggen dat ik er klaar voor ben", aldus Nick Heidfeld.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen