Helmut Marko begrijpt de bemoeizucht van Lewis Hamilton niet

Red Bull Motorsport-baas Helmut Marko beschuldigt Lewis Hamilton ervan zich te hebben bemoeid met de wissel die het team doorvoerde in 2019 met Pierre Gasly en Alex Albon.


Afgelopen weekend in Monza had Helmut Marko verklaard dat Lewis Hamilton Red Bull vorig jaar verschillende keren had gebeld om zich te bemoeien met de line up van de Oostenrijkse formatie. Hij had volgens Marko meerdere keren getelefoneerd om te zeggen dat ze Gasly moesten vervangen door Albon.

De zevenenzeventigjarige Oostenrijker komt nu gedeeltelijk op die verklaringen terug door te stellen dat Hamilton Christian Horner een enkele keer heeft aangesproken tijdens een vlucht en hem de raad heeft gegeven om Gasly te vervangen door Albon.

Of Lewis Hamilton er daadwerkelijk voor iets tussen zat is onduidelijk maar vanaf de GP van België wisselden Albon en Gasly vorig jaar daadwerkelijk van zitje. Ironisch genoeg knalde Hamilton Albon sindsdien al twee keer van de baan en won Pierre Gasly met Alpha Tauri op verrassende wijze de GP van Italië afgelopen weekend.

Als klap op de vuurpijl liet Lewis Hamilton vorige week dan ook nog optekenen dat Red Bull moet zorgen voor een sterkere teamgenoot voor Max Verstappen indien ze willen meedoen voor de wereldtitel bij de constructeurs.

“De waarheid is dat Lewis Hamilton in 2019 niet verschillende keren gebeld heeft maar dat hij Christian Horner tijdens een vlucht benaderde en hem de raad gaf om Gasly door Albon te vervangen,” aldus Marko tegenover ‘Sport1.’

“Ik heb eigenlijk geen idee waarom Hamilton zich steeds geroepen voelt om zich te bemoeien. Maar het maakt ons niet veel uit wat buitenstaanders van ons vinden.”

“Diegene waar hij vorig jaar vanaf wou heeft afgelopen weekend de GP van Italië gewonnen voor ons Alpha Tauri team,” besluit Marko.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print