Helmut Marko: “Red Bull domineert maar moet opletten voor betrouwbaarheid”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije races wisten Red Bull en Max Verstappen bijzonder sterk te presteren maar volgens Dr. Helmut Marko moeten ze vooral opletten voor de betrouwbaarheid. Dat zal volgens Marko cruciaal zijn in de titelstrijd.

Red Bull won zeven van de eerste negen races dit seizoen. Ondanks een erg moeilijk seizoensbegin domineert de renstal tot dusver het F1-seizoen maar dat vormt volgens Helmut Marko geen garantie op succes, en dus de wereldtitel, aan het einde van het seizoen.

Al meermaals dit seizoen moest een Red Bull-wagen opgeven omwille van technische problemen. Dat moet volgens Marko beter tijdens de rest van het seizoen. Red Bull is trouwens niet de enige met betrouwbaarheidsproblemen want ook concurrent Ferrari kreeg ook al meermaals af te rekenen met technische problemen.

“Het belangrijkste is dat je moet zien te finishen en betrouwbaarheidsproblemen moet zien te vermijden,” aldus Marko tegenover ‘Motorsport.com’. “We hadden ook de sprintrace wat ons heeft geholpen om bijkomend punten te scoren.”

“Tot dusver kennen we een ongelooflijke reeks. Normaal zijn we tijdens de eerste seizoenshelft steeds op achtervolgen aangewezen, nu zijn we aan het domineren.”

“Wanneer je zeven van de eerste negen races wint dan is dat een dominantie.”