Helmut Marko spreekt geruchten tegen: “Budget voor upgrades is bij Red Bull niet grotendeels op”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije dagen ontstonden er geruchten dat Red Bull al het grootste deel van haar budget voor ontwikkeling van de huidige wagen en upgrades uitgegeven zou hebben. Er werd gesuggereerd dat het tot 75 procent van het budget reeds op zou zijn maar dat spreekt Helmut Marko tegen.

Ferrari begon erg sterk aan het nieuwe F1-seizoen en het leek met haar F1-bolide een voorsprong te hebben op de Red Bull F1-bolide. De voorbije races slaagde Red Bull erin om de kloof met Ferrari te dichten door verschillende updates te introduceren. Dit leidde tot de geruchten en speculaties dat Red Bull al het grootste deel van het voorziene budget voor upgrades had uitgegeven maar volgens Marko klopt dit niet.

“Ik denk niet dat we eerder tegen ons budgetplafond zullen aanlopen dan Ferrari,” aldus Marko volgens ‘Motorsport’. “We plannen onze updates op die manier dat we met iedere update wat gewicht verliezen want jammer genoeg zitten we nog steeds niet aan het minimum gewicht.”

“Dat minimum gewicht zullen we ook met onze volgende update nog niet bereiken.”

Volgens Marko heeft Red Bull dit seizoen zeker niet aanzienlijk meer geld uitgegeven dan Ferrari en daarvoor verwijst hij ook naar de vele crashes van Carlos Sainz die volgens hem ook hun prijs hebben.

“Ik denk niet dat we ons op dat vlak in een aanzienlijk andere situatie dan Ferrari bevinden,” vertelt Helmut Marko.

“Zeker gezien het feit dat Carlos Sainz al enkele keren gecrasht is, dat heeft ook zijn effect. Zoiets is niet goedkoop.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print