McLaren stapt in de Formule E en neemt Mercedes Formule E-team over

McLaren
McLaren

McLaren heeft vandaag haar deelname aan het Formule E-kampioenschap, de elektrische tegenhanger van de Formule 1, bevestigd. McLaren neemt het Formule E-team van Mercedes over.

Naast haar eigen Formule 1-team is McLaren ook al enige tijd actief in de Amerikaanse IndyCar. De Britse bouwer van luxe sportwagens zet nu een nieuwe stap in de autosport door vanaf komend seizoen deel te nemen aan de Formule E.

McLaren richt geen volledig nieuw team op maar neemt het Mercedes-EQ Formula E Team over. Mercedes, dat zich vorig jaar voor het eerst tot kampioen kroonde in de Formule E, had eerder al aangekondigd dat het de Formule E na het huidige seizoen zou verlaten.

Tijdens het Formule E-seizoen 2022-2023 wordt een nieuwe generatie Formule E-bolides geïntroduceerd. Daarvan maakt McLaren nu dus gebruik om in de elektrische raceklasse te stappen. Wie voor het team zal racen zal later aangekondigd worden.

Momenteel rijden onze landgenoot Stoffel Vandoorne en regerend Formule E-kampioen Nyck de Vries voor het Mercedes Formule E-team. Stoffel Vandoorne staat momenteel aan de leiding van het kampioenschap bij de rijders, Mercedes staat aan de leiding bij de teams.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print