Het coronavirus zorgt voor opmerkelijke statistieken in de F1

Door het coronavirus is ook het seizoen 2020 in de F1 nog een groot vraagteken en dat zal zo zijn invloed hebben op een paar statistieken en records die mogelijk kunnen sneuvelen dit seizoen. ’RaceFans.net’ zet er een paar op een rijtje.


Zoals elk jaar werd er ook dit jaar om diverse redenen reikhalzend naar het nieuwe F1-seizoen uitgekeken. Er werd onder andere veel verwacht van Red Bull, dat in zijn tweede jaar met Honda als de grote uitdager van het dominante Mercedes wordt beschouwd.

Een van de dingen die een aantal records kan beïnvloeden is alvast het aantal races dat er nog kan afgewerkt worden. Kimi Raikkonen kan afhankelijk daarvan Rubens Barrichello voorbijsteken als meest ervaren F1-rijder aller tijden, daarvoor heeft hij nog elf racestarts nodig.

Het zal u ook echter niet verbazen dat Raikkonen zelf al gereageerd heeft dat hem dat niet interesseert. Zo kennen we de Fin …

Ook voor Ferrari zal het er van afhangen of er kan gefeest worden want dit jaar kan de Scuderia deelnemen aan haar duizendste race in de Formule 1, vandaar de naam van hun bolide SF1000. Normaal gesproken zou dat bij de negende race van het seizoen gebeurd zijn maar het blijft onzeker of we daar dit jaar aan zullen geraken.

Lewis Hamilton is ook op jacht naar het record van Michael Schumacher, die tijdens zijn rijkgevulde carrière eenennegentig overwinningen wist te boeken en Hamilton zit op dit moment aan vierentachtig stuks.

De grootste vraag voor Hamilton zal natuurlijk zijn of hij op gelijke hoogte met Schumacher kan komen wat het aantal wereldtitels betreft: zeven stuks om precies te zijn.

Door de uitgestelde start van het seizoen is het nu al 155 dagen geleden dat er nog eens een Mercedes won en dat is de langste periode sinds de start van het hybride-tijdperk in de Formule 1.

Het vorige record van 154 dagen dateert uit 2018, toen moesten de mannen van Mercedes wachten tot de vierde race van het seizoen om het hoogste schavot op het podium te mogen beklimmen. Hun vorige overwinning dateerde toen ook van de laatste race van 2017.

Als het seizoen effectief op 5 juli in Oostenrijk begint zal dat het elfde land in de geschiedenis van de F1 zijn dat de openingsrace mag organiseren. Australië is met tweeëntwintig openingsraces recordhouder op dat vlak en voor de eerste keer sinds 1984 zal er geen GP van Australië gereden worden. Voor de GP van Monaco moeten we zelfs tot 1954 teruggaan in de tijd.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner