“Het zou rampzalig zijn voor Red Bull als Adrian Newey bij een ander F1-team tekent”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens een F1-teambaas die anoniem wenst te blijven zou Red Bull zijn eigen graf graven als Adrian Newey andere oorden zou opzoeken, dat vertelt hij aan ‘Motorsport.com’.

Momenteel werkt Adrian Newey nog aan de Reb Bull RB17 maar dat telt ook al mee als het zogenaamde ‘gardening leave’ voor wanneer hij vertrekt in het voorjaar van 2025. Dat zou betekenen dat hij eventueel al meteen aan de slag zou kunnen bij Aston Martin of Ferrari om de auto van 2026 te ontwikkelen.

Of Newey überhaupt nog voor een ander team wil werken is momenteel nog een vraagteken, maar tijdens de persmededeling liet hij de deur alvast op een kier. Hij vertelde dat hij klaar was voor een nieuwe uitdaging, terwijl Red Bull liet weten dat hij niet in onderhandeling was met andere teams.

Maar wat als Newey in 2025 bij een ander team aan de slag gaat? 

“Het zou een regelrechte ramp zijn voor Red Bull als Adrian vroegtijdig zou worden ontslagen om bij een concurrent te gaan rijden”, aldus een anonieme teambaas. “Christian zou voor gek staan. Net zoals Whitmarsh deed bij McLaren toen hij Brawn de sleutels gaf van Mercedes, wat het begin was van hun jarenlange dominantie in de F1.”

Toen Honda aan het einde van 2008 van de ene dag op de andere besliste om de stekker uit hun F1-project te trekken kocht Ross Brawn het team. Het werd omgedoopt tot Brawn GP en Martin Whitmarsh, teambaas van McLaren, besloot om Mercedes-motoren te leveren aan het nieuwbakken team.  

Jenson Button werd meteen wereldkampioen in het eerste jaar van Brawn GP, Mercedes nam het team over in 2010, bouwde zijn belangen in McLaren af en de rest is geschiedenis…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print