David Sanchez keert terug naar Alpine na onverwacht afscheid bij McLaren

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Het Alpine F1 team heeft David Sanchez opnieuw aangetrokken en dat als Executive Technical Director. Sanchez vertrok onlangs bij McLaren na er slechts enkele maanden aan de slag te zijn geweest.

Onlangs raakte bekend dat David Sanchez na slechts enkele maanden opnieuw het McLaren F1 team vaarwel zei (Waarom heeft een ontwerper na amper drie maanden McLaren al opnieuw verlaten?). Begin vorig seizoen verliet David Sanchez Ferrari om een tijdje later bij McLaren aan de slag te gaan als technisch directeur ‘Car Concept and Performance’. Opvallend genoeg kwam er na amper drie maanden in onderling overleg een einde aan de samenwerking.

Lang heeft Sanchez echter niet zonder werk gezeten want het Alpine F1 team heeft David Sanchez aangetrokken als Executive Technical Director. In die nieuwe functie zal Sanchez toezicht houden op de technische afdeling in Enstone en de verantwoordelijkheid hebben over de afdelingen performance, engineering en aerodynamica en rapporteren aan teambaas Bruno Famin. Sanchez was eerder al werkzaam bij Alpine en begon er in 2005 zijn carrière.