Jos Verstappen reageert op vertrek Adrian Newey: “Het team dreigt uit elkaar te vallen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na de officiële bekendmaking dat Adrian Newey begin 2025 Red Bull zal verlaten laat Jos Verstappen verstaan te vrezen dat het team bij Red Bull uit elkaar zal vallen.

Het rommelt al enige tijd bij Red Bull Racing en daarbij lijken niet alleen verschillende medewerkers maar ook sleutelfiguren het team te gaan verlaten. Adrian Newey is daarbij de eerste belangrijke pion die Red Bull zal verlaten, de voorbode van nog meer grote verschuivingen binnen Red Bull? Jos Verstappen vreest alvast van wel.

“Het team dreigt uiteen te vallen. Daar was ik eerder dit jaar al bang voor. Voor de interne rust is het belangrijk dat de sleutelfiguren aan boord blijven. Dat is nu niet het geval,” reageert Jos Verstappen tegenover ‘De Telegraaf’ op het vertrek van Adrian Newey.”

“Newey vertrekt en eerder dit jaar leek het er ook op dat Helmut weggestuurd zou worden. Voor de toekomst is dat niet goed.”

Eerder had ook Max Verstappen laten verstaan dat hij graag rust en stabiliteit binnen het team van Red Bull wou. Die rust en stabiliteit is de laatste weken echter ver te zoeken.

“Het enige wat ik vanaf het begin heb gezegd, is dat je een stille en vredige omgeving wil hebben. Zolang ik blij ben bij het team, zie ik geen redenen om te vertrekken,” zei Verstappen eerder.

De voorbije dagen doken er naast de geruchten over een vertrek van Adrian Newey ook geruchten op over Mercedes dat steeds nadrukkelijker toenadering zoekt tot Max Verstappen. Zo zou er na de GP van Miami een belangrijke meeting ingepland staan tussen Max Verstappen, zijn management en de topfiguren van Mercedes.