“Het is onmogelijk dat de teams het eens raken over de F1-toekomst”

Het moet voor de FIA en Liberty Media ook mogelijk zijn om een beslissing te nemen over de toekomst van de Formule 1 zonder overeenkomst met de teams, dat vindt Red Bull-teambaas Christian Horner.


De nieuwe regels die vanaf het seizoen 2021 in de Formule 1 zullen ingaan zijn een ‘hot topic’. Verschillende teams hebben al aangegeven dat er dit jaar een beslissing moet genomen worden over welke richting men uit wil met de sport, dit om iedereen genoeg tijd te geven om zich voor te bereiden, zowel nieuwe als bestaande spelers.

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat het onmogelijk is om alle teams voor zo’n overeenkomst op dezelfde lijn te krijgen. Hij vindt dat de FIA en Liberty Media ook zonder overeenkomst met de teams een beslissing moeten kunnen nemen.

Het aantrekken van FIA-man Mekies door Ferrari is voor Christian Horner een schoolvoorbeeld dat teams niet te vertrouwen zijn. De Brit zegt dat Ferrari daarmee een ‘gentlemen’s agreement’ geschonden heeft die nog maar sinds de laatste meeting van de Strategy Group van kracht was.

“Mijn visie op het hele gebeuren is heel simpel,” aldus Horner op de persconferentie op vrijdag. “Het is onmogelijk om alle teams op dezelfde golflengte te krijgen als het gaat over de toekomst.”

“Iedere vijf of zes jaar, als de concorde-akkoord moet hernieuwd worden, herhaalt de geschiedenis zich. Volgens mij moeten de FIA en Liberty Media op dezelfde lijn zitten en een voorstel doen naar de teams toe: ‘zo zien we de Formule 1 en zo zien we het financiële, dat is ons voorstel,’ ” besluit Horner.

Mercedes, Ferrari, Red Bull, Force India, Williams en McLaren hebben allemaal een stem in de meetings van de Strategy Group als het gaat over regels en andere voorstellen. De resterende teams kunnen dan in de F1-commissie de goedgekeurde plannen bespreken voordat de ‘World Motor Sport Council’ van de FIA een voorstel definitief goedkeurt.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA