“Het is tijd voor Kimi Raikkonen om de F1 vaarwel te zeggen”

Kimi Raikkonen profielfoto
Alfa Romeo Racing

Zien we Kimi Raikkonen ook volgend jaar nog in de Formule 1? Als het van David Coulthard zou afhangen dan hangt de Fin eind dit seizoen zijn helm aan de haak.

Voor de tweede keer dit seizoen was Raikkonen in een crash betrokken. Nadat de Fin in Portimao gewoonweg inreed op zijn teamgenoot was het deze keer Sebastian Vettel die het slachtoffer was. Tijdens de laatste ronde van de GP van Oostenrijk reden de twee tegen elkaar en reageerde de Fin redelijk ‘koel’ door te stellen “dat het eindresultaat niet veranderde”.

Voormalig F1-piloot David Coulthard vindt de opmerking en houding van de wereldkampioen van 2007 echter niet gepast.

“Dat was gewoon gevoelloos van Kimi,” vertelde Coulthard tegenover ‘Sky Duitsland’. “Hij reed gewoon in de wagen. Wat hij deed was beschamend.”

Volgens Coulthard heeft Kimi Raikkonen met zijn 41 jaar een leeftijd bereikt waarin je moet toegeven dat het niet meer gaat zoals het moet en afscheid moet nemen van de sport.

“Ik was 37 jaar toen ik afscheid nam,” aldus Coulthard. “Plots begin je fouten te maken en je wil niet toegeven dat het jouw fout is, maar dat is het wel.”

“Ik merkte ook dat het met een slechte concentratie te maken had, vooral tegen het einde van de race. Dat hebben we ook bij Michael Schumacher gezien toen hij aan zijn laatste jaar bezig was.”