“Het is veel te duur om in de Formule 1 te geraken”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff vindt dat er stappen moeten ondernomen worden om de basis- en opstapraceklassen goedkoper te maken zodat autosport meer toegankelijker wordt.

Onlangs liet Lewis Hamilton al weten dat er dingen moeten veranderen omdat de Formule 1 volgens hem tegenwoordig meer weg heeft van een miljardairsclub (lees artikel). Hamilton schopte het tot de Formule 1, hoewel hij opgroeide in een sociale wijk in Stevenage en het zijn vader bloed zweet en tranen gekost heeft om de racecarrière van zoonlief te bekostigen.

Het is een mooi verhaal maar het is eerder uitzonderlijk dat iemand uit een arbeidersgezin het tot de hoogste regionen van de autosport schopt. Toto Wolff vindt, net zoals Lewis Hamilton, dat er stappen moeten worden ondernomen om de sport toegankelijker te maken.

De Oostenrijker vindt alvast dat de basis- en opstapraceklassen goedkoper moeten worden. Daarmee wil hij rijders zoals Stroll, Mazepin of Latifi, die rijke ouders hebben, niet met de vingers wijzen.

“Wat de sport zo aantrekkelijk maakt, is dat het ook buiten het racen een verhaal voor een goede soap oplevert,” zei Wolff. “Rijders hebben altijd verschillende achtergronden gehad, iedereen heeft zijn verhaal en dingen om te verwerken.”

“Ik betwijfel of kinderen uit een meer bevoorrechte achtergrond het altijd makkelijk hebben. Zij vechten tegen hun eigen demonen.”

“Wat ik denk dat we kunnen doen is ervoor zorgen dat de basisraces betaalbaarder worden, zodat kinderen die geen financiële achtergrond hebben ook echt succesvol kunnen zijn in de juniorformules.”

“Alle grote Formule 1-teams moeten die kinderen kunnen vinden, in plaats van het zo duur te maken dat een goed kartseizoen 250 000 euro kost, een F4-seizoen 500 000 euro en een F3-seizoen 1 miljoen euro,” voegde de motorsportbaas van Mercedes eraan toe.

“Dat is totaal absurd en dat moet stoppen, want we willen dat het toegankelijk is.”

“Ik denk dat we kinderen die geïnteresseerd zijn in karten de kans moeten geven om te racen voor een veel betaalbaarder budget.”

Afwachten of er inderdaad iets verandert want voormalig F1-baas Bernie Ecclestone zij ooit volgende profetische woorden: “De beste manier om in de F1 miljonair te worden, is door er als miljardair in te stappen”.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen