“Het tempo dat Mick Schumacher liet zien is belangrijker dan punten”

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens Ralf Schumacher was het tempo dat zijn neef Mick Schumacher liet zien in Miami veel belangrijker dan de crash met Sebastian Vettel die hem een finish in de punten kostte.

Voor het eerst dit seizoen was Mick Schumacher zijn teamgenoot Kevin Magnussen duidelijk de baas. Hij leek ook op weg om punten te scoren ware het niet dat hij Sebastian Vettel op zijn weg tegenkwam tijdens een inhaalpoging tijdens de slotfase van de race. 

Ook teamgenoot Kevin Magnussen had een aanvaring met een Aston Martin met nog twee ronden te gaan en zo moest het team van Haas puntloos afdruipen uit Miami.

De ontgoocheling was dan ook groot bij Haas-teambaas Guenther Steiner. 

“We reden in de punten, het was mogelijk om met misschien twee auto’s in de punten te komen en toen verloren we het gewoon allemaal bij de herstart,” zei een gefrustreerde Steiner.

“We vertrekken met niets. Nou, niet met niets, we vertrekken met kapotte onderdelen!”

Ralf Schumacher sluit zich aan bij de Haas-teambaas en stelt dat het spijtig is dat Haas kostbare punten verliest en dat de rijders daarbij niet vrijuit gaan. Maar hij denkt wel dat een doorwinterde man als Magnussen beter met zulke situaties kan omgaan dan een jongeling als Mick Schumacher.

“Mick en Steiner passen qua karakter niet bij elkaar,” vertelde Ralf Schumacher aan F1 Insider. “Een naar buiten toe stoere jongen als Kevin Magnussen past beter bij Steiner.”

Als het gaat over Mick Schumacher wil zijn oom Ralf vooral onthouden dat hij een goed weekend heeft neergezet dat helaas een triest einde kende.

“Wat voor mij belangrijker was, was dat Mick een heel goed weekend had”, zei Ralf Schumacher.

“Hij was constant sneller dan zijn teamgenoot en creëerde met zijn eigen kracht de basis voor zichzelf om in de punten te eindigen.”

“In Miami maakte Mick als rijder het verschil door zijn snelheid. Het gaat dus de goede kant op. Dat is precies wat Ferrari-teambaas Mattia Binotto wil zien.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print