Het verhaal achter de bijzondere foto van Toto Wolff en Christian Horner

Red Bull Racing - Twitter
Red Bull Racing - Twitter

Na afloop van de laatste race van het seizoen werd er door heel wat F1-fans met verbazing gereageerd op een foto van Christian Horner en Toto Wolff die breed lachend elkaar omhelzen. Christian Horner en Toto Wolff vertellen hoe de veelbesproken foto tot stand kwam.

Dat Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff en Red Bull-teambaas Christian Horner niet de beste vrienden zijn is een understatement. Des te opmerkelijker is dan ook de foto van Horner en Wolff na afloop van de laatste race van het seizoen. Volgens Toto Wolff betekent de foto echter niet dat ze nu plots ‘vrienden’ zijn, ze blijven wel degelijk rivalen.

“Vrienden? De laatste keer dat ik hem een hand heb geschud was voor de laatste race van het seizoen in 2021,” vertelde Wolff tegenover het Oostenrijkse ‘OE24’. “Je moet echter respect hebben voor de prestatie die je tegenstand weet neer te zetten. Ik heb respect voor wat het Red Bull team heeft bereikt.”

Volgens Toto Wolff werd de foto genomen toen er onverwacht een ontmoeting was met Christian Horner en zijn echtgenote Geri die zich in een groep met Red Bull mede-eigenaar Mark Mateschitz bevonden.

“Ik was op weg om de paddock te verlaten,” vertelt Wolff. “Er was een leuke groep rond Mark Mateschitz, zijn moeder en enkele mensen die ik goed ken.”

“Ik vervoegde hen en had een leuk gesprek met Geri en zo werd uiteindelijk die foto gemaakt.”

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner was er echter nog een belangrijk detail waarover Toto Wolff met geen woord had gesproken.

“Ik geloof dat mijn vrouw hem zo hard op zijn kont sloeg dat hij wat verrast was,” aldus Horner tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Het was een leuk moment,” grapte Horner. “Je ziet mijn gebalde vuist net niet in beeld.”

“Het was een erg lang seizoen en er was een strijd op de baan maar er is nog steeds ook respect.”

“Ik respecteer alles was hij heeft gedaan en bereikt in deze sport,” vertelt Horner over Toto Wolff. “We zijn erg verschillende personen en leiders, maar dat betekent niet dat ik hem niet respecteer.”