Mercedes ontkent vreemd verhaal: “Lewis Hamilton heeft zijn F1-trofee niet uit frustratie aan een fan gegeven”

2023
2023

Op de sociale media ontstond dit weekend het vreemd verhaal dat Lewis Hamilton als protest en signaal aan de FIA na het prijzengala zijn trofee voor de derde plaats aan het kampioenschap achtergelaten zou hebben. Een fan zou de trofee hebben meegekregen maar bij Mercedes ontkennen ze nu ten stelligste dit ‘vreemd verhaal’.

Tijdens het FIA-prijzengala haalde Lewis Hamilton fel uit naar de FIA voor de recente gebeurtenissen met Toto Wolff en Susie Wolff in de hoofdrol. Hamilton was furieus omwille van wat er allemaal was gebeurd en vooral door de manier waarop de FIA volgens hem de zaak nu probeerde af te handelen (Lewis Hamilton haalt tijdens gala uit naar de FIA: “Wat er is gebeurd is onaanvaardbaar!”).

Alsof dat nog niet genoeg was haalde Hamilton nog een tweede keer uit naar de FIA, namelijk omdat hij het niet ‘duurzaam’ vond dat de uitreiking van de awards in Baku plaatsvond (Lewis Hamilton uit kritiek op locatie FIA-prijzengala maar wat met 2024?: “Niet erg duurzaam!”). De diverse uithalen richting de FIA waren volgens sommigen nog niet voldoende want Hamilton zou uit protest ook nog eens zijn trofee voor de derde plaats in het F1-kampioenschap ‘achtergelaten’ hebben.

Lewis Hamilton verliet inderdaad het prijzengala zonder trofee onder de arm en dat leidde tot geruchten op de sociale media dat hij daarmee tegenover de FIA zijn ongenoegen wou uiten. De speculaties over het ‘achterlaten van zijn trofee’ namen alleen nog maar toe toen een fan op X, het voormalige Twitter, schreef dat hij de trofee bij hem had staan en dat Lewis Hamilton hem de trofee had gegeven.

Het Mercedes F1 team zag zich genoodzaakt om te reageren op de wilde speculaties en ‘vreemde berichten’ die de ronde deden. Daarom kwam het op zondag met een statement.

“Onmiddellijk na het verlaten van het podium, en net zoals hij dat ook bij andere prijzengala’s heeft gedaan, ging Lewis in op het aanbod van de officials om zijn trofee naar het team te laten opsturen en daarom liet hij de trofee bij hen achter,” zo luidt het in een statement van Mercedes. “We kunnen dan ook bevestigen dat hij de trofee niet aan iemand als ‘geschenk’ heeft gegeven zoals wordt gespeculeerd.”