Hoe moet het verder met Alonso?

fernando Alonso, tweevoudig wereldkampioen formule 1, maakte de overstap naar McLaren bekend nog voor hij zijn tweede wereldtitel met Renault had veroverd. De Spanajard had ongetwijfeld hoge verwachtingen toen hij de overstap maakte naar McLaren. De Spanjaard zei steeds dat hij het wel gezien had bij renault en dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging, en die heeft hij ongetwijfeld gekregen …

Menigeen vraagt zich af of Alonso de druk wel aankan. Zeker nu blijkt dat een rookie, die trouwens een pak minder wordt betaald dan de Spanjaard, reeds meermaals heeft laten blijken dat hij minstens de evenknie is van de Spanjaard. Het moet ongetwijfeld aan de moraal van Alonso vreten en het incident tijdens de kwalificatie van afgelopen weekend mag nog maar eens een bewijs zijn van de alsmaar toenemende druk op de schouders van de Spanjaard.

De positie van Alonso binnen het McLaren-team is er sinds het afgelopen weekend niet op verbeterd en de Spanjaard is vaak zo wispelturig als een duivel in een wijwatervat. Dat mocht ook blijken uit zijn sluwe overstap naar McLaren en zijn soms ondoordachte uitlatingen en gedragingen zowel op als naast het circuit.

Dit alles doet echter geen afbreuk aan zijn talent als rijder en dat is ook waarom de Spanjaard maar al te gegeerd is en andere teams hem maar al te graag een contract zouden aanbieden.

Steeds meer duiken er dan ook geruchten op over een mogelijke terugkeer van Alonso naar Renault. Alonso heeft echter een contract bij McLaren tot eind 2009, maar in de F1-wereld is niets zo vluchtig als een krabbel op een papiertje.

 

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023