Honda moet toestemming FIA vragen voor Mercedes motoren

Sinds enkele dagen ziet het er naar uit dat het Honda Racing team volgend seizoen op de grid zal staan. Hoogstwaarschijnlijk zal de naam van het team veranderen en zal er ook een motorenleverancier gezocht moeten worden. Alle geruchten wijzen in de richting van Mercedes maar volgens het reglement mag een motorleverancier maximum twee teams bedienen en aangezien McLaren en Force India al gebruik maken van een krachtbron van Mercedes zou het team van Honda normaal gezien eerst de FIA moeten contacteren.

Bij Mercedes heeft men vast wel rekening gehouden met het nieuwe reglement maar wilde men eveneens Honda op de grid houden om op die manier de sport aantrekkelijk te houden. Ondertussen is ook teambaas Vijay Mallya al opgevallen dat Mercedes teveel teams voorziet van een motor maar volgens hem zal de FIA dat in 2009 door de vingers zien.

“Volgens het reglement mag Mercedes maar twee teams van een motor voorzien en dat zijn McLaren en wij. Door de problemen bij Honda zal de FIA vast wel een uitzondering maken en ik denk zelf ook dat dit de beste oplossing is. We willen allemaal dat Honda mee kan strijden dus verwacht ik geen problemen. Het is beter dat er 24 wagens op de grid staan en daarom stelt de FIA ondertussen zelfs een nieuw besparingsplan op”, aldus Vijay Mallya.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023