Honda-motorsportbaas: “Ik hoop dat we naar de F1 terugkeren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Japanse autoconstructeur Honda heeft nog maar pas afscheid genomen van de Formule 1 maar er wordt al ‘nagedacht’ over een mogelijke terugkeer.

Nee, Honda zal niet meteen officieel terugkeren naar de Formule 1, dat zou nogal moeilijk zijn wanneer het nog maar enkele weken afscheid heeft genomen van de sport. Achter de schermen blijft Honda echter verbonden omdat het Red Bull nog steeds ondersteunt bij de doorstart van haar motorafdeling.

Red Bull en zusterteam AlphaTauri blijven in 2022 immers gebruikmaken van een krachtbron die door Honda werd ontwikkeld. Heel wat medewerkers van Honda zijn ook aan de slag gegaan bij Red Bull Powertrains, de motorafdeling van Red Bull.

Masashi Yamamoto, de motorsportbaas van Honda, is blij dat ze samen met Red Bull Max Verstappen aan de wereldtitel hebben kunnen helpen. Honda kon zo op een hoogtepunt afscheid nemen van de Formule 1 en daar is Yamamoto supertrots op, al hoopt hij dat Honda zal terugkeren naar de sport.

“Persoonlijk hoop ik en verwacht ik dat Honda zal terugkeren naar de Formule 1,” vertelt hij tegenover de officiële F1-website.

“Het hangt af van hoe gepassioneerd jonge mensen bij Honda zijn door motorsport en of ze het senior management kunnen overtuigen om terug te keren. De geschiedenis herhaalt zich echter en ik hoop dan ook dat het zal gebeuren.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023