Honda stelt RA108 officieel voor

Honda Racing heeft vandaag haar nieuwe bolide voorgesteld aan de pers. De wagen reed vorige week reeds een testsessie op Valencia maar nu is ook de nieuwe livery voorgesteld.

Vorig seizoen was de Honda een opmerkelijke verschijning in de paddock. De livery bestond uit een grote sattelietfoto van de aarde die op de wagen geschilderd werd. Dit seizoen is de livery iets minder opvallend met nog een kleine tekening van de aarde achteraan de wagen.

Honda kende vorig jaar ook een rampseizoen. Het team behaalde slechts 6 punten en kon haar doelstellingen niet bereiken. Dit seizoen wil de Japanse constructeurs terugkeren naar de subtop. De voorzitter van het team, Yasuhiro Wada, stond de pers te woord.

"We moeten van onze fouten leren en we moeten vooruitgang boeken. Dat is ons doel voor dit jaar. Met de nieuwe mensen en de nieuwe ideeën moeten we vooruit en ik ben zeer blij met de stappen die al gezet zijn."

Eén van de nieuwe gezichten bij Honda is Ross Brawn. De Brit, die 10 jaar bij Ferrari werkte als technisch directeur, wordt nu teambaas bij Honda. Ook hij mikt op een geleidelijk terugkeer naar de subtop.

"We willen terugkeren naar het scoren van een redelijk aantal punten. We hebben heel wat potentieel op verschillende vlakken, in Japan en in Brackley. Mijn doel is dit allemaal samen te brengen. Er zijn veel nieuwe ideeën en we wilden een wagen die heel wat veranderingen kan ondergaan doorheen het seizoen."

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023