Hoogtechnologische kledij voor Red Bull

Door een overeenkomst met het Nederlandse FIR-TEX dragen de monteurs van Red Bull de rest van het seizoen innovatieve vesten onder hun teamkleding.
Het mysterieuze, uit mineralen opgebouwde textiel maakt gebruik van onschadelijke ‘verre infraroodstraling’ om de bloedsomloop te bevorderen. De stralen worden geactiveerd door lichaamswarmte en beschermen de drager tegen elektromagnetisme. Het moet stress voorkomen en de monteurs langer fit houden.

“De Formule 1 staat voor de piek in technologische innovatie”, zegt Iwan Postel, mede-oprichter en CEO van FIR-TEX. “Net als in de Formule 1 houden we onze exacte formules en toepassingen strikt geheim.”

“Red Bull is niet alleen een van de snelste teams op de baan momenteel, maar blinkt ook uit in marketing. Daarom is het voor ons het juiste platform om onze producten te demonstreren”, verklaart Postel de keuze voor Red Bull.

Het Red Bull-team moet het in Barcelona overigens nog doen zonder het fameuze Energy Station. Dat wordt momenteel opgebouwd in Monaco, waar de Formule 1 volgende week neerstrijkt. In Spanje wordt het motorhome van het testteam gebruikt.image
a:1:{s:9:”file_name”;s:22:”teamkledij_redbull.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}