Mogelijk opnieuw hinder omwille van aswolk

De inmiddels beroemde en onvoorspelbare vulkaan Eyjafjallajökull op Ijsland zou mogelijk opnieuw het luchtverkeer binnen Europa kunnen hinderen.
image

Enkele weken geleden dienden de teams zich zowat als avonturiers van China richting Europa te begeven. De aswolk die de Ijslandse vulkaan richting Europa blies, kon de vliegtuigen wel eens onbedoeld sneller doen landen dan dat ze waren opgestegen. Via allerlei omwegen en vertragende routes geraakte men dan uiteindelijk toch veilig terug in Europa waar dit weekend, in Spanje, de komende wedstrijd zal plaatsvinden.

Op woensdag en donderdag is alvast gebleken dat de Ijslandse vulkaan opnieuw voor hinder in de Formule 1 kan zorgen. Honderden vluchten binnen Europa dreigen opnieuw beïnvloed te worden. In Engeland neemt men geen risico en heeft men zelfs meerdere vluchten reeds officieel geannuleerd. Volgens het zogenaamde Civil Aviation Authority zal de vulkaan de komende dagen weer op volle kracht actief zijn.

Gelukkig zal het grootste deel van de apparatuur uit de F1 de komende races over de weg worden vervoerd. Medewerkers en rijders gebruiken enkel vliegtuigen voor het gemak. Ook deze kunnen zich dus gerust schikken naar de situatie.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}