Horner: “Sainz blijft bij Toro Rosso voor 2018”

Christian Horner, teambaas bij Red Bull Racing, is ervan overtuigd dat Carlos Sainz bij zusterteam Toro Rosso blijft. De Spanjaard rijdt al drie jaar voor Toro Rosso en verklaarde zelf dat een vierde jaar bij het team onwaarschijnlijk is.

Carlos Sainz zei op donderdag dat het zijn doel is om volgend seizoen voor het grote Red Bull Racing te rijden. Hij voegde er aan toe dat hij zijn twijfels heeft over een vierde jaar bij zijn huidige team, Toro Rosso.

Maar Christian Horner maakte duidelijk dat Carlos Sainz, die onder contract staat bij Red Bull Racing maar uitgeleend is aan Toro Rosso, nog een contract heeft voor een extra jaar. Daardoor blijft hij verbonden aan Toro Rosso in 2018.

“Carlos is onder contract bij ons”, vertelde Horner tegenover Sky F1. “We hebben een optie op zijn krachten voor volgend jaar, maar ook het jaar daarna. Hij zal opnieuw in een Toro Rosso rijden.”

Horner vindt het dan ook oneerlijk dat Sainz verklaart om volgend seizoen voor Red Bull Racing te willen rijden. “De contracten zijn duidelijk. Ik weet dan ook niet waarom hij dat denkt. Je moet herinneren dat hij een mogelijkheid kreeg in de Formule 1 dankzij de investering van Red Bull. Het is dan ook oneerlijk om zo’n verklaring te doen. Zonder Red Bull zat hij zelfs niet in een Formule 1 bolide.”

De speculatie doet de ronde dat Sainz aan Renault zou uitgeleend worden, ook al is dat volgens Horner geen optie. “Ik kan me zo’n scenario niet inbeelden”, vertelde de teambaas van Red Bull. “Toro Rosso is op dit moment beter dan Renault en ze doen fantastisch werk. Het is dan ook niet logisch om hem uit te lenen aan Renault.”

Verder liet Horner verstaan dat er geen wijzigingen zullen gebeuren bij Red Bull Racing. “We zijn erg duidelijk wie onze rijders zijn voor het volgende jaar. Het blijven dezelfde nummers op onze wagens in 2018. Er is niks nieuws te vertellen. De contracten zijn duidelijk. Beide rijders hebben een contract voor volgend seizoen, 100 procent zeker.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner