HRT steunt plan inkrimping aantal renstallen

Het plan van Bernie Ecclestone om twee renstallen af te stoten krijgt steun uit onverwachte hoek. HRT-baas Colin Kolles verklaart dat hij Bernie’s zienswijze volgt.
Vorig jaar traden HRT, Virgin en Lotus toe tot de F1, maar halverwege het seizoen liet Ecclestone blijken niet blij te zijn met hun aanwezigheid. “Wij willen maximum tien renstallen. Lotus klinkt bekend in de oren, en ik wil hen niet verliezen. Maar het heeft ons geld gekost om die drie zwakkere teams in de F1 te houden.”, aldus Ecclestone.

De prijzenpot die onder de eerste tien renstallen verdeeld wordt bestaat uit de helft van de TV- en sponsorinkomsten. Het team dat eerste eindigt in het constructeurskampioenschap krijgt het meest, de tiende het minst. Nummer elf en twaalf, vorig jaar Virgin en HRT, blijven met lege handen achter. Ondanks het feit dat Ecclestone duidelijk Virgin en HRT viseert gaat Kolles akkoord met Ecclestone’s uitspraak.

“De sport werkte goed toen er slechts tien renstallen waren. Het was veel veiliger, want elk team was zeker van zijn deel van de prijzenpot. Nu er twaalf zijn is het veel gevaarlijker. Wordt je elfde, dan verlies je een hoop geld.” Op de vraag van journalisten indien Kolles zijn team niet ziet afvallen, antwoorde Kolles verrassend: “Wij zullen erbij blijven, ik denk dat er andere renstallen zijn die radelozer zijn dan wij.”

Geschreven door Yong Lee Van De Casteele

a:1:{s:9:”file_name”;s:14:”d10brn1100.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print