Wurz vraagt GPDA Japan te helpen

De Oostenrijker Alexander Wurz zal aan de Grand Prix Drivers Associaton (GPDA) vragen om Japan te steunen in deze moeilijke tijden.
Vorige week vrijdag werd het land getroffen door een zware aardbeving. De ware omvang van de ramp is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk zijn er tienduizenden mensenlevens verloren gegaan.

De 36-jarige ex-F1 piloot van onder andere Benetton en Williams, betuigde in een bericht op Twitter zijn medeleven met de Japanse bevolking. Hij roept de GPDA op om iets te ondernemen. “ Het is tijd om ons te verenigen, en samen iets te ondernemen. Alle F1-piloten houden van Japan.”

Sommige piloten hebben reeds hun medeleven betuigd met de slachtoffers. Vooral Kamui Kobayashi had het zwaar: “Wat mijn land meemaakt is catastrofaal. Ik kan onmogelijk mijn gevoelens verwoorden, maar het leed dat ik zie maakt me zeer verdrietig.”

Sakon Yamamoto reageert eveneens op Twitter positief op Wurz’ voorstel. Yamamoto laat weten dat zowel hij als Kobayashi zeker iets positiefs voor Japan willen doen. Terwijl lanceert Karun Chandhok het idee om een veiling te organiseren. Dit zou niet de eerste keer zijn dat zoiets georganiseerd wordt. Na de aardbeving van 2009 in de Abruzzen doneerden veel piloten persoonlijke items.

Geschreven door Yong Lee Van De Casteele

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}