“Huidige nederlagen doen Schumacher pijn”

Over de comeback van Schumacher is de voorbije weken al veel geschreven en de meningen zijn verdeel. Ook Jackie Stewart mengt zich in het debat.
Er zijn reeds drie races verreden en de fans van Schumacher wachten nog steeds op een topresultaat. Sommigen vinden dat we nog moeten afwachten, anderen zijn dan weer ongeduldiger. Toch zouden de recente resultaten mentaal erg zwaar aankomen bij Schumacher, dat denkt Jackie Stewart toch alvast.

Volgens Stewart moet het bij Schumacher hard aankomen dat hij de voorbije drie raceweekends telkens door zijn jongere teamgenoot geklopt werd. Rosberg kende tijdens twee van die drie races uiteraard minder pech dan de Duitser, maar ook tijdens de kwalificaties moest Schumacher telkens zijn meerdere erkennen in Rosberg.

Stewart relativeert in de krant Guardian echter ook meteen de felle kritiek die Schumacher nu over zich heen krijgt. Volgens Jackie Stewart schuilt er in Schumacher immers nog steeds een erg groot kampioen.

“Het laatste woord is nog niet gevallen. Het is erg duidelijk dat Schumacher nog niets van zijn rijderskwaliteiten heeft ingeboet. De ervaring en kennis waarmee je zeven keer wereldkampioen bent geworden, die verlies je niet,” aldus Stewart.

“Schumacher heeft nog niet de echte snelheid getoond. De oorzaak waarom hij zowel tijdens de kwalificatie als de race geklopt wordt door zijn teamgenoot, die ligt veel dichter bij hem dan dat hij zelf wil toegeven,” zegt Stewart.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}