Hulkenberg weet in december of hij een racezitje bij Force India krijgt

Nico Hulkenberg zal pas in december weten of hij volgend seizoen over een racezitje zal beschikken.
image

En daarmee is de jonge Duitser best tevreden, ook al lijken zijn kansen op een zitje misschien wel negatief beïnvloed door de goede resultaten die het huidige rijdersduo recent heeft weten neer te zetten. Adrian Sutil en Paul di Resta kenden immers een moeilijke seizoensstart maar de jongste races presteerden ze alvast stukken beter.

Nico Hulkenberg reed in 2010 een indrukwekkend eerste seizoen bij Williams. Hij behaalde in Brazilië zelfs de pole en dit onder erg moeilijke omstandigheden in de regen. Toch was dit niet voldoende om een contractverlenging bij Williams te bewerkstelligen. Hulkenberg koos voor een seizoen zonder racezitje en werd uiteindelijk dus derde rijder bij Force India.

Ondertussen hoopt Hulkenberg om zo een racezitje voor 2012 vast te krijgen, dit in eerste instantie uiteraard bij Force India. Al is het maar de vraag of ze Sutil of di Resta aan de kant gaan schuiven voor de Duitser.

“Uiteraard kan je nooit 100 procent zeker zijn tot je officieel bevestigd bent,” zegt Hulkenberg tegenover Auto, Motor und Sport. “Maar op basis van de feedback die ik heb gekregen, die zeer goed is, heb ik er alle vertrouwen in. Ze hebben gezegd dat ze zeer tevreden zijn over mij.”

“Vijay heeft reeds gezegd dat hij op 15 december de rijders zal aankondigen. Wij zullen het als rijders enkele dagen daarvoor weten. Uiteraard zou ik het graag vroeger weten, maar het maakt niet uit. Ik moet gewoon rustig blijven.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print