Williams steunt voorstel om terug tijdens het seizoen te testen

De jongste weken krijgt het idee om terug de teams te laten testen tijdens het seizoen steeds meer steun. Ook Williams is er ene voorstander van.
image

Sam Michael liet enkele weken geleden al duidelijk verstaan dat er gezocht wordt naar een compromis waarin alle teams zich kunnen vinden.

“Testwerk tijdens het seizoen verbieden was een zeer slechte beslissing.” vervolgt Michael. “Langs de andere kant was ongelimiteerd testen wel dwaas, maar om het dan meteen te verbannen was zeker niet de goede beslissing. Rijders kunnen niet testen, noch nieuwelingen.”

Maar nu laat ook Frank Williams duidelijk verstaan dat zijn team het testen tijdens het seizoen zeker ziet zitten.

“Ik denk dat ik het zou steunen,” zegt Frank Williams. “We hebben iets meer kennis nodig. Je staat onder zo’n grote druk om een goede rondetijd neer te zetten tijdens de kwalificatie en moet tegelijkertijd ook hopen dat alles in orde is voor de race. Onze wagen was dat ook en hij was meestal ook betrouwbaar tijdens de race, maar er is altijd wel wat nood om extra te testen.”

Voorlopig is het echter afwachten of de terugkeer van het testen tijdens het F1-seizoen er ook daadwerkelijk komt. Sowieso zal er dan een limiet opgelegd worden en waarschijnlijk zullen vooral ook jonge rijders hun kans krijgen om achter het stuur van een F1-bolide te kruipen. Vooral zij waren immers de voorbije jaren het slachtoffer van de testban.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print