Ecclestone wil 21 races op F1-kalender

De voorlopige F1-kalender voor 2012 telt 20 races maar Bernie Ecclestone zou in de nabije toekomst graag meer dan 20 races op de kalender zien staan.
De strijd om een plaatsje op de F1-kalende rte bemachtigen of zelfs te behouden is gigantisch. Steeds meer landen staan te springen om een plaatsje te bemachtigen, meestal ten koste van landen en circuits die nu al op de kalender staan.

De F1-kalender is immers officieel beperkt tot maximaal zeventien races, dat staat zo bepaald in de huidige concorde-overeenkomst. Alle teams moeten hun toestemming geven indien er meer dan zeventien races op de kalender staan. De voorbije jaren was dit een punt dat hevig ter discussie stond, maar uiteindelijk zijn de teams gezwicht en staan ze nu twintig races toe. Ze zijn gezwicht voor het geld want meer races betekenen ook meer visibiliteit voor hun sponsors zodat ze die meer geld kunnen vragen.

Maar twintig races op de kalender, dat is volgens de meeste teams nu echt wel het maximum. De werkdruk wordt voor de teams en hun personeel te groot. Want naast de racekalender op zich is er uiteraard ook nog de werkdruk tijdens het winterseizoen, wanneer er veel getest moet worden. Eigenlijk ligt de Formule 1 amper een paar weken per jaar echt stil, tijdens de zomerpauze en enkele weken tijdens de winter.

Maar Bernie Ecclestone ijvert al heel lang voor meer races op de kalender en ook nu denkt hij eraan om de F1-kalender uit te breiden tot meer dan twintig races. En daarvoor gebruikt hij zo zijn eigen tactiek.

“We kunnen 21 races op de F1-kalender hebben” zegt Bernie Ecclestone tegenover de Daily Mail. “Wanneer we Monaco zouden opgeven om een ander nieuw land een plaatsje op de F1-kalender te geven, dan zouden de teams zeker en vast zeggen dat ze dat niet willen en moet er een andere oplossing mogelijk zijn.”

Bernie Ecclestone wil dus Monaco als drukkingsmiddel gaan gebruiken om de F1-kalender uit te breiden, al is de vraag of dat realistisch is. Ecclestone beseft immers als geen andere dat Monaco altijd op de F1-kalender zal staan. Hij wil gewoon aantonen dat de teams zich niet mogen vastpinnen op het aantal races dat op de kalender staat.
a:1:{s:9:”file_name”;s:20:”ecclestone_klein.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print