“Ik ben verrast dat de nieuwe F1-bolides zo verschillend zijn”

Ferrari
Ferrari

Voorafgaand aan de presentaties van de eerste F1-bolides hadden velen verwacht dat de F1-bolides allemaal zeer sterk op elkaar gingen lijken. Met het grootste deel van de F1-bolides ondertussen voorgesteld blijkt dat toch niet het geval te zijn.

Op basis van het 2022-model dat de Formule 1 ons vorig jaar toonde werd voorspeld dat de teams gezien de erg strikte regels voor de volledig nieuwe F1-bolides met erg gelijkaardige ontwerpen gingen komen. Dat is duidelijk niet het geval en dat verrast ook Ferrari-rijder Carlos Sainz.

“Ik ben wat verrast,” vertelt Sainz. “De regels waren zo strict dat we allemaal dachten dat iedereen met een gelijkaardig ontwerp zou komen. Op het vlak van de aspecten waar er meer vrijheid is zien we dat de wagens echt verschillend zijn.”

Ondanks al het simulatorwerk blijft het volgens Sainz erg moeilijk om in te schatten hoe de wagens zich in het echt gedragen op het circuit en of het inderdaad makkelijker zal zijn om een andere wagen te volgen.

“We zullen wat tijd op het circuit nodig hebben om dat te beoordelen. We zullen tijdens de tests achter andere wagens aanrijden en kijken hoe het voelt.”

“De nieuwe wagens zien er alvast agressief, modern en futuristisch uit. Ik hoop dat we als team het bij het juiste eind hebben en dat onze wagen dit jaar goed presteert.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print