“Ik moet meer kunnen rijden”

Nelson Piquet is niet bepaald tevreden over zijn testdag van gisteren want de Braziliaanse rijder kon slechts 27 rondjes afwerken. De wagen die Renault hem ter beschikking stelde kende enkele technische problemen en Piquet begint zich dus stilaan zorgen te maken. Ook tijdens een eerdere test op het circuit van Portimao in Portugal werd het testwerk van Piquet gehinderd door slechte weersomstandigheden. Piquet kon toen in twee dagen tijd slechts 76 rondjes afleggen.

Volgens de Renault-rijder heeft het team nogal wat last van warmteproblemen in de wagen. Tijdens de eerdere test op Portimao kende Renault dit probleem nog niet maar toen lag de temperatuur op zich veel lager dan gisteren op Jerez. Piquet was met zijn wagen maar liefst een seconde trager dan Sebastian Vettel in de wagen van Red Bull maar daarover maakt hij zich geen zorgen.

“Ik begin me toch zorgen te maken want eigenlijk zou ik meer moeten kunnen testen. We konden in december en januari sowieso al niet testen en op Portimao zorgde het weer voor de nodige last. Gisteren was het dan een technische storing aan onze wagen en op die manier kon ik dus opnieuw amper rijden. Over onze wagen op zich maak ik me geen zorgen en de snelheid is nu nog niet belangijk. Gisteren wilden we kilometers maken om data te verzamelen maar door een slechte balans van de wagen was zelfs dat niet mogelijk”, zo vertelde Piquet.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023