Rijders en hun verdiensten

De meeste F1-rijders praten niet graag over hun inkomsten maar toen de FIA nog maar eens een verhoging wilde doorvoeren op de bijdrage van een superlicentie reageerden enkele van hen meteen ontevreden.

Op dit ogenblik zou Ferrari-rijder Kimi Raikkonen het meest verdienen op de grid. De Finse rijder zou naar verluidt een bedrag van maar liefst 40 miljoen dollar opstrijken van Ferrari. Wat ons wel is opgevallen is dat het salaris van Raikkonen zelfs hoger ligt dan dat van Alonso.

Fernando Alonso heeft op dit ogenblik het meest aantal wereldtitels op de grid maar moest het in 2008 toch met 13 miljoen dollar minder doen dan Raikkonen. Alonso zou van Renault een salaris ontvangen van 30 miljoen dollar. Lewis Hamilton werd in 2008 dan weer de jongste wereldkampioen ooit en zijn salaris wordt geschat op een dikke 25 miljoen dollar. Bij McLaren hoeft men officieel geen bonussen uit te delen maar het zou best kunnen dat men dat links of rechts toch nog doet.

Nog een rijder waarvan men verwacht een enorm bedrag te verdienen is zonder twijfel Felipe Massa. De Brazilaan greep in 2008 nipt naast de wereldtitel en zorgde er even voor dat Raikkonen als rechterhand moest dienen. Massa strijkt een bedrag van 15 miljoen dollar op per seizoen en dat is evenveel als BMW-rijder Nick Heidfeld.

Wel is geweten dat sommige rijders immens veel verdienen aan merchandising in de F1. Voor Hamilton, Raikkonen, Alonso en Massa zal dit zeker niet weinig zijn.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen