“Ik wil rijden met eender wat vier wielen heeft!”

Williams F1-piloot George Russell wil voorafgaand aan de eerste race van het nieuwe F1-seizoen eerst nog de kans krijgen om te racen met “iets op vier wielen”.


George Russell is de voorbije maanden erg actief in het zogenaamde simracen. Maar deelnemen aan zogenaamde virtuele races is niet hetzelfde als het echte werk, dat beseft ook Russell.

Tussen de eerste F1-race en de laatste testdag in Barcelona zullen ongeveer vier maanden zitten. Russell hoopt dan ook dat hij voorafgaand aan de eerste race eerst nog met iets op vier wielen kan rijden.

“Dat is iets wat ik absoluut zal proberen te doen,” zei George Russell tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Ik denk dat karting realistisch gezien de eerste mogelijkheid zal zijn. Van zodra ik kan zal ik gaan karten. Uiteindelijk wil ik echter gewoon terug in een Formule 1-bolide kunnen stappen alvorens we gaan racen.”

Russell hoopt dat hij eventueel voor Williams of Mercedes nog een F1-test kan afwerken. Mocht dat niet kunnen hoopt de Williams-rijder dat hij eventueel met een bolide uit één van de opstapklassen kan testen.

“Of dat nu in een Williams is of een Mercedes dat zullen we moeten zien, ik wil gewoon wat rondjes kunnen rijden,” aldus Russell.

“Het mag van mij zelfs een Formule 3 of Formule 2-bolide zijn. Het maakt niet uit wat er vier wielen heeft en op een circuit kan rijden, alles is beter dan niets.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}