“Personal trainer ontdekte een opvallend patroon in de starts van Max Verstappen”

Volgens Jake Aliker, de voormalig personal trainer van Max verstappen, heeft de Nederlander de voorbije jaren vooral aan zijn starts van verderop de grid gewerkt. Aliker ontdekte immers een opvallend patroon in de starts van Verstappen.


Max Verstappen gaat op en naast de baan vaak tot het uiterste. De Nederlander staat ervoor gekend soms zelfs over de limiet te gaan maar ook Verstappen laat al eens een steekje vallen. Een van die steekjes die Verstappen in het verleden geregeld liet vallen was bij de start.

De start van een F1-race is vaak enorm cruciaal voor het verdere verloop van de race alsook het eindresultaat. Het is dan ook een understatement om te stellen dat de zenuwen bij de start hooggespannen staan. Iedereen wil immers zoveel mogelijk posities goedmaken of zijn goede startpositie handhaven.

Bij Max Verstappen liep het in het verleden op dat vlak echter regelmatig mis wanneer hij van verderop de grid moest vertrekken.

“Er was een duidelijk patroon waarbij Verstappen zijn reactietijd lager was wanneer hij lager dan derde of vierde op de grid stond,” vertelt Jake Aliker in ‘The Athletic Evolution’ podcast.

“Het was duidelijk dat wanneer hij zich op een goede gridpositie bevond, dat hij zich dan beter kon oppeppen om in de ‘zone’ te komen. Als er zich iets tijdens de kwalificatie had voorgedaan of hij had een gridstraf gekregen dan voelde hij die noodzaak niet en dacht hij bij zichzelf dat hij het tijdens de race wel zou goedmaken.”

Het was dan ook een kwestie om de mindset van Max verstappen aan te pakken en te doen veranderen om er voor te zorgen dat hij betere starts maakte wanneer hij verder de grid stond.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner