“Ik wil Vettel bij Red Bull houden tot 2028”

Red Bull-teambaas Christian Horner wil graag dat Sebastian Vettel zijn overeenkomst met lange termijn verlengd. Vettel is voorlopig nog tot 2011 onder contract bij Red Bull.
Enige tijd geleden vroeg een reporter van Sport Bild aan Christian Horner hoe lang hij Sebastian Vettel graag in dienst zou willen houden bij Red Bull. Horner grapte toen dat hij in 2028 nog steeds van een samenwerking met de Duitser hoopt te kunnen spreken. Dan zou Vettel immers 41 zijn, net zo oud als Michael Schumacher op dit ogenblik. Alle gekheid op een stokje, maar wat zijn de realistische wensen van teambaas Horner nu eigenlijk?

”Ik weet dat zowel Mercedes GP, McLaren en Ferrari over de diensten van Vettel willen beschikken. Net daarom willen wij hem graag op langere termijn zelf kunnen behouden. Vettel is de toekomst, hij zal gedurende lange tijd veel overwinningen blijven behalen”, aldus Christian Horner.

Volgens meerdere geruchten ligt er bij Red Bull al een nieuwe overeenkomst voor Vettel klaar. Vettel zou dan aan de renstal gebonden zijn tot 2015. Ook zou de overeenkomst een optie tot 2018 bevatten. Vettel zou dan automatisch elk seizoen zijn salaris zien stijgen met 10 procent. De 23-jarige Duitser zou dan ongeveer 12 miljoen euro per seizoen gaan verdienen.

“‘Voor mij is het belangrijk om een competitieve wagen ter beschikking te krijgen. Het draait niet enkel en alleen om geld. Op dit ogenblik beschik ik over een overeenkomst en we zullen wel zien wat de toekomst brengt”, zo liet Sebastian Vettel verstaan.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen